Autentificare | Creaza cont

Servicii

CERCETARE STIINTIFICA/ CRITICA DE ARTA/ PROMOVARE ARTISTI

Se realizeaza prin Biroul de cercetare si documentare, in functie de temele/obiectivele specifice de analiza si cercetare solicitate de client (ex. studiu istoric si critic cu privire la o anume lucrare de arta a clientului, trasarea provenientei unei lucrari de arta detinute de client, etc.). Realizarea de studii istorice si critice cu privire la activitatea unui artist plastic. Prelucrarea stiintifica a colectiilor (realizarea unuide catalog stiintific si studii de istoria artei, baza de date a lucrarilor, expozitie). Acestea sunt activitatile de baza pentru promovarea artistilor si a lucrarilor de arta, pentru stabilirea cotei lor de piata.

ORGANIZARE DE EVENIMENTE

Va oferim o gama larga de evenimente culturale (expozitii, conferinte, lansari de carte, concerte). De asemenea, va stam la dispozitie pentru organizarea de evenimente private, in cadrul Galeriei Artexpert din str. Iuliu Maniu nr. 10, punandu-va la dispozitie colectia proprie.

ORGANIZAREA VANZARILOR PRIN LICITATIE (ON LINE SAU VÂNZARE DIRECTA) A OBIECTELOR DE ARTA LA CEREREA PROPRIETARILOR (COLECTONARILOR)

La cererea doritorilor, se pot propune spre cumparare colectionarilor de arta, cu mijloace si tehnici comerciale specifice, vânzarea prin licitatie a valorilor artistice si promovarea acestora prin mijloace diverse.

RESTAURARE

Este realizata de catre restauratori specializati ai Biroului de restaurare, atestati de catre Ministerul Culturii si Patrimoniului National din Romania. Procesul de restaurare este însotit de un dosar de restaurare care cuprinde fisa de conservarea a lucrarii supuse restaurarii; fotografii de ansamblu ale lucrarii, detaliu, descrierea si argumentarea interventiilor asupra lucrarii, fotografii ale lucrarii in timpul etapelor de restaurare, fotografii ale lucrarii la finalul restaurarii. Operatiile acestea sunt de multe ori necesare pentru ca reprezinta faze de lucru obligatorii în procesul de investigare asupra starii de conservare si asupra autentificarii.

Pentru a nu risca transformarea interventiilor de restaurare si autentificare în interventii de falsificare, denaturând opera de arta originala, apelati la serviciile noastre profesioniste si competente care pot face dovada autorizata a caracterului de originalitate al lucrarilor.

FOTOGRAFIEREA PROFESIONISTA A LUCRARILOR DE ARTA

Alcatuirea unei mape continand fotografii realizate de fotografi specializati, absolventi ai sectiei foto-video de la Universitatea de Arta si Design Cluj, cu instrumente profesioniste, cu privire la o lucrare/lucrari si detalii relevante ale acesteia/acestora (semnatura, inscriptii, mentiuni, cracluri, verso-uri, interventii, fotografii specializate - infrarosu, ultraviolet - etc.).

INRAMARE PROFESIONISTA

Va oferim atat consultanta în înramare, cat si o gama larga de profile de rame si accesorii. În masura posibilitatilor, se pot asigura restaurarea si folosirea la lucrarile vechi a ramelor de epoca, cele mai potrivite fiecarei categorii de stiluri si epoci istorice.

 

 

© Artexpert

Cluj-Napoca, str. Iuliu Maniu nr. 10

tel. 0264590041, 0740451789

e-mail: artexpertgallery1@gmail.com

CABINET EXPERTIZE - PFA RADU P. VASILE

Cluj-Napoca, Blv. Nicolae Titulescu nr. 4

Tel: 0744544374

e-mail: artexpertgallery1@gmail.com